Jos viesti ei näy oikein, klikkaa tästä
Elenia
 
 

Pysy kartalla lämpöverkoston töistä
- tutustu uuteen kaukolämmön karttapalveluun

Olemme julkaisseet uuden, helppokäyttöisen kaukolämmön karttapalvelun, josta saat ajantasaista tietoa kaukolämpöverkostostamme ja sen tilanteesta.

Kaukolämmön karttapalvelusta löytyy tietoa:

  • verkoston sijainnista
  • hetkellisistä verkoston huolto- ja kunnossapitotöistä
  • äkillisistä häiriötilanteista sekä
  • työalueista.

Kaukolämmön käynnissä olevien jakelukeskeytysten lisäksi palvelusta näkee myös suunnitellut jakelukeskeytykset. Karttapalvelusta voi hakea kohteita zoomaamalla tai hakukenttien avulla. Kartta ei tue kaikkia kosketusnäyttöjä, joten sitä voi tässä vaiheessa käyttää ensisijaisesti tietokoneella.

Tutustu uuteen karttapalveluun >

 
 

Turengin kaukolämpö tuotetaan tulevaisuudessa
uusiutuvalla lähienergialla

Turengissa viime vuonna käynnistynyt investointiprojektimme uuteen biolämpölaitokseen etenee suunnitelmien mukaan.  Vanhojen rakenteiden purkutyöt tehtiin viime syksynä. Sen jälkeen alkoivat maanrakennus- ja perustustyöt, jotka valmistuivat tämän vuoden keväällä.

Toukokuun lopussa alkoivat runko- ja laiteasennukset, ja ennen juhannusta työmaalla nostettiin paikoilleen uuden biolämpölaitoksen sähkötila sekä kattila. Asennustyöt jatkuvat ensi syksyyn, jolloin aloitetaan laitoksen koekäyttö.

Uuden biolämpölaitoksen pääpolttoaineena tullaan käyttämään muun muassa metsähaketta ja muita biojakeita, jotka hankitaan lähialueelta, noin 100 kilometrin säteeltä. Polttoaineen hankinnassa tehdään yhteistyötä muun muassa metsänhoitoyhdistysten kanssa. Uusiutuvien, kotimaisten polttoaineiden käyttö vähentää tuotannon CO2-päästöjä huomattavasti, ja sillä vahvistetaan myös alueen työllisyyttä.

Tutustu ympäristölle ystävälliseen kaukolämpöön >

 
 

Kiinnostus on yllättänyt positiivisesti

Uusi pian valmistuva Elenia Areena tulee täyttymään käyttäjistä. Näin uskoo Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Jorma Hassinen, joka on ollut mukana Areenan synnyttämisessä alkumetreiltä asti.

- Urheilijat ovat ensisijainen käyttäjäryhmä ja jo pelkästään heitä on paljon. Sen lisäksi ainakin kiinnostus järjestää uudella Areenalla muitakin tapahtumia tuntuu olevan yllättävänkin suurta, Hassinen paljastaa.

Lue Jorma Hassisen haastattelu >

Elenia Lämpö on Elenia Areenan pääyhteistyökumppani. Uusi Elenia Areena tarjoaa toiminta-ajatuksensa kautta ainutlaatuisen kohtaamispaikan ja mahdollisuuden elämyksiin niin liikunnan kuin myös kulttuurin parissa.

 
 

Säästöä oikeilla säädöillä

Monissa taloyhtiöissä lämmitysverkoston perussäätö on tehty puutteellisesti – joidenkin laskelmien mukaan jopa 75 prosenttia asuinrakennuksista on säädetty väärin. Tasapainotetussa patteriverkostossa termostaatti toimii oikein, kun se pitää huoneen lämpötilan tasaisena, olipa ulkona sitten paukkupakkanen tai helle. Tämä lisää asumismukavuutta ja parantaa sisäilman laatua.

Tutustu aiheeseen tarkemmin ja lue Pasi Valjakan haastattelu >

 
 

Osoitelähde: Elenia Lämpö Oy:n asiakasrekisteri
Rekisteriseloste
Voit perua Elenia Lämmön uutiskirjeen, klikkaa tästä