Jos viesti ei näy oikein, klikkaa tästä
Elenia
 
 

Painopiste kotimaisuudessa ja paikallisuudessa

Kaukolämmön tuotanto perustuu Suomessa vielä pitkälti fossiilisiin tuontipolttoaineisiin. Niiden osuus käytetyistä polttoaineista on yli puolet uusiutuvien polttoaineiden osuuden ollessa noin 29 %.

Suurin osa Elenia Lämmön käyttämistä polttoaineista on kotimaista puuta ja turvetta. Vuonna 2013 niiden osuus oli yli 80 %, ja kasvatamme tuota osuutta edelleen.

Polttoainehankinnassa kumppaneitamme ovat toiset energialaitokset, metsä- ja sahateollisuuden toimijat, metsänhoitoyhdistykset sekä metsä- ja kuljetusalan yrittäjät. Kumppanuus on kehitystyötä, jonka tuloksena saadaan yhdistetyn osaamisen kautta uusia ratkaisuja ja uutta teknologiaa.

Hankinnan kumppanuus on jatkuvaa toiminnan tarkastelua, jossa avoimessa yhteistyössä pyritään kustannustehokkaaseen, kannattavaan ja ekologisesti kestävään toimintaan. Kotimaisen polttoaineen tuotanto- ja hankintaketjulla on toiminta-alueellamme merkittävä työllistämisvaikutus.

Tutustu ympäristölle ystävälliseen kaukolämpöön >

 
 

Biotonni taas jaossa

Kehitämme kilpailulla biopolttoaineiden hankintaketjua

Toimimme jatkuvan parantamisen periaatteen mukaisesti ja haluamme olla johtava yhtiö turvallisuus- ja ympäristöasioiden hallinnassa. Kehittääksemme edelleen polttoaineiden toimitusketjuamme järjestämme tänä vuonna toisen kerran bioenergian hankinnan yhteistyökumppaneillemme tätä tavoitetta edistävän ”Kuka pokkaa biotonnin?” -kilpailun. Kilpailun palkinto on 1000 euroa puhtaana käteen.

Palkinnon voittaa se yhteistyökumppanimme työntekijä, joka raadin mielestä on parhaiten edistänyt bioenergiaketjun toimivuutta tai turvallisuutta. Kilpailuun voi osallistua vuoden loppuun asti.

Lue lisää kilpailusta >

 
 

Suomen paras monitoimiurheilutalo - Elenia Areena

Siinä yksikertaisesti kova tavoite arkkitehti Petri Ilmariselle, kun hän lähti suunnittelemaan Hämeenlinnaan pian valmistuvaa Elenia Areenaa sekä Hämeenlinnan Urheilupuistoa kokonaisuudeksi. Huomioon oli otettava urheilupuistossa jo olevat käyttötarkoitukset, käyttäjät ja rakenteet sekä lisäksi niiden urheilulajien tarpeet, joita tulevaisuus tuo alueelle tullessaan.

Lue arkkitehti Petri Ilmarisen haastattelu >

Elenia Lämpö on Elenia Areenan pääyhteistyökumppani. Uusi Elenia Areena tarjoaa toiminta-ajatuksensa kautta ainutlaatuisen kohtaamispaikan ja mahdollisuuden elämyksiin niin liikunnan kuin myös kulttuurin parissa.

 
 

Investoimme Laukaan kaukolämpötoimintaan

Investoinnilla parannetaan Laukaan biolämpökeskuksen käytettävyyttä ja varmistetaan kaukolämmön toimitusvarmuutta entisestään.

Laitoksen nykyisen polttoainesiilon ja kuljettimen rinnalle hankitaan uusi polttoainesiilo ja -kuljetin, minkä johdosta laitoksen molempia kiinteän polttoaineen kattiloita voidaan käyttää joustavasti erikseen. Nyt toteutettava investointi pitää sisällään myös laitoksen polttoainepihan muutostöitä sekä paloturvallisuuden parantamistoimenpiteitä.

Investointiprojekti valmistuu tulevalle lämmityskaudelle 2014 - 2015, ja sen arvo on noin miljoona euroa.

Tutustu mediatiedotteeseen >

 
     
 

Osoitelähde: Elenia Lämpö Oy:n asiakasrekisteri
Rekisteriseloste
Voit perua Elenia Lämmön uutiskirjeen, klikkaa tästä